joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

TSUnderUnder

FAQ

Klicka på frågan för att öppna och stänga den.

Vad är infraröd strålning?

Infraröd är elektromagnetisk strålning som har en längre våglängd än synligt ljus. Våglängder är mellan 700 nm och 1mm. Infrarött ljus kan delas upp ytterligare i kortvåg, mellanvåg och långvåg IR-strålning. Infraröd kortvåg. Kortvågig infravärmare ger bättre strålningsvärme än den äldre tekniken långvågig infravärmare. Heatlight är kortvågs infra.

Varför ska jag använda IR-värmare?

Infraröd inredning är mycket effektiva, de värmer omgivningen genom att använda samma metod som solen. Infravärme påverkas inte av vind så du känner fortfarande värmen på en blåsig dag. 

Är IR-farligt?

Många befarar att exponering för IR-strålning kan leda till cancer. Det är UVB-strålar ut från solen som kan orsaka cancer. Våra infraröda lampor ger ingen UVB och är därmed inte farliga.

Hur många Värmare behöver jag?

Detta beror på ytan, men titta gärna på sidan "Täckningsguiden" där du ser täckningsytor för respektive värmare. Det är bra att respektive värmare går om lott och in i varandras belysningsytor. En rekommendation är ett centrumavstånd på 2,5 (höjd 2m) och 3,6 (höjd 2,5m).

Vilket avstånd måste jag ha mellan värmare och tak?

Oavsett värmare som finns på marknaden så måste du ha ett visst utrymme, här kallat säkerhetsutrymme, mellan värmarens överkant och taket. Orsaken är att värmarens hölje blir varmt och värme stiger uppåt vilket gör att du måste ha ett mellanrum däremellan.

Hänsyn taget till olika material rekommenderas följande avstånd mellan tak och värmare:

  • Glas: 30 cm
  • Plasttak (omålat): min 35 cm
  • Trä (hård/kompakt): ca 30-35 cm
  • Trä (poröst material): ca 45-50 cm
  • Betong: 15 cm  
  • Markisduk: 30-35 cm

När det gäller takmontage så brukar det finnas möjlighet eller så får man ”bygga ner” avståndet från själva det plana taket för att fästa värmaren i så att ett ventilationsutrymme skapas.

Är värmaren vattentät?

Vi utför en rad uteslutande tester för utomhusbruk, som är helt vatten-och väderbeständigt. Se modell serie HLW som håller IP klass IP55 eller IP24.

Om vi använder Dimmer 1500W med värmare, kommer det att minska livslängden på lamporna?

Nej, lampans livslängd ökar istället eftersom den inte kommer att lysa med full spänning hela tiden samt att lampan utsätts för en mjukstart.

Varför sätter ni Mjukstart på Timer 6000W?

Strömtillförsel som blir när infraröda lampor tänds första gången är väldigt kraftig och detta kan leda till falsk utlösning av brytare. Genom att använda mjukstart så elimineras denna felreaktion. Mjukstart kommer också att öka livslängden på lampan.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy