joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

Hästars Problem


 

Hästars problem med mygg och knott - Eksemhäst projekt på Lundby:

Så här säger hästägare Tobbe Segerbladh:

”Vi har nu använt Mosquito Magnet® under 1:a delen av sommaren och kan konstatera att maskinen gör sitt jobb riktigt bra. Vi har väldigt lite insekter! Maskinen fångar inte bara mygg och knott utan även en hel del annat tex älgflugor. Hästarna mår betydligt bättre än innan vi skaffade vår Mosquito Magnet®. Jag kan varmt rekommendera denna maskin till andra som vill få bukt med sina mygg och knottproblem."


Bakgrund:

Vi har haft samma hästflock som består av fyra hästar sedan 12 år tillbaka. Av dessa hästar har tre sommareksem. Eksemet var i princip borta under några år då vi bodde i Skåne men kom tillbaka med våldsam kraft när vi flyttade upp hit till Stockholm i januari 2007.

I Skåne var landskapet öppet, det blåste och hästarna hade lösdrift så att de själva kunde välja om dom ville vara inne eller ute, beroende på insektstrycket.

När vi sedan stallade upp dem på Bogesund här i Stockholm blev de väldigt sjuka. Insektstrycket var betydligt högre och det fanns ingen ligghall där de kunde söka skydd. Täcke, hudvårdsprodukter och uppstallning nattetid har inte varit tillräckligt för att ge dem en dräglig tillvaro.En av hästarna har fått så mycket eksem att vi sannolikt kommer att få ta bort honom om vi inte kommer tillrätta med problemet i sommar.

Vi hade under förra året kontakt med en veterinär på SLU som är specialist på hudsjukdomar hos häst och kopplad till bl.a.forskningsprojekt om sommareksem. Det är tydligen proteinet i "svidknottens" saliv som är orsaken till eksemet och den enda riktigt effektiva behandlingen är att skydda hästarna från själva insekterna.Det finns ingen bra medicin framtagen och ett täcke skyddar inte alla delar av kroppen, därför rekommenderas blåsiga kusttrakter eller inomhusvistelse med fläktar osv. Detta är naturligtvis inte möjligt för alla. Därav vårt nya projekt på Orkesta-Lundby.

Vi har idag en lösdrift med ligghall och ca 5 ha hage med webbaserad övervakningskamera, men tyvärr mycket insekter och ingen konstant blåst som i Skåne.

Inför sommaren behöver vi alltså en effektiv metod för att hålla nere insektstrycket. Därav vårt intresse för Mosquito Magnet®. Vi har fortfarande kontakt med veterinären på SLU och även han är intresserad av resultatet för att kunna delge sina "patienter".

 


Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy