joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

OPHarjedalen


2009-07-10 ÖP Härjedalen

Högteknologisk jakt på mygg och knott allt vanligare


Knott och mygg försvinner och sommargisslet är ett minne blott. Apparater som ska fixa detta gör nu ett segertåg i myggtäta Härjedalen. Många anser att det är värt varenda krona för att bli fri från myggeländet.

- Absolut, vi investerade i en maskin förra sommaren. Den samlade mygg och knott i massor och det var faktiskt den första sommaren på flera år vi kunde sitta ute och äta, säger Malin Fjellgren som bor mellan Messlingen och Mittådalen.

Många vill kalla det en högteknologisk jakt på myggorna. Apparaten som utvecklades i USA för 15 år sedan började säljas i Sverige 2007 sedan Kemikalieinspektionen, efter två års försök, gav klartecken till apparatens doftämne och det blev fritt fram att jaga mygg med avancerad, men ändå enkel teknik.

För att få bästa effekten ska maskinen startas så tidigt som möjligt på säsongen och ska gå dygnet runt. Efter fyra till sex veckor ska det enligt förespråkarna vara i det närmaste mygg- och knottfritt inom utrustningens verksamhetsområde, som ligger på mellan 2000 och 4000 kvadratmeter beroende på modell.

Åre golfklubb har en maskin sedan två år tillbaka. – Den funkar kanon, helst skulle vi haft en vid varje hål, säger ordföranden Håkan Hising.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy