joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

HLfaktum

Heatlight sprider värmer i vinterkylan på Faktums fotoutställning

Acreto sponsrar Faktums utomhus fotouställning i Göteborg 2010 med Heatligt kvartshalogenvärmare.  Totalt finns 14 fotobås som värms upp. Världsfotografen Patrik Andersson har tagit bilder på hemlösa kopplat till deras drömyrken när de var barn. Bilderna finns med i Faktums årskalender 2011. Någon ville bli präst, någon ville bli flygkapten, någon ville bli snickare osv. Olika öden i livet ledde ändå fram till att man blev hemlös och i många fall uteliggare under del av livet.

Faktum är en tidning som hemlösa säljer och därigenom får in pengar till livets nödvändiga. Som tillskott säljer man en uppskattad årskalender. Huvudarrangör och huvudsponsor till denna utomhusfotoutställning är White arkitekter, som frågade Acreto om vi kunde värma respektive utställningsbås. Svartvita bilder i kontrast med kvartsvärmare får en att tänka till lite extra i vinterkylan, över de hemlösas behov. Som någon sa: - Alla är så hjälpsamma runt Juletid. Men det kommer alltid en bitande vass vinter även efter Nyår. Kanske något att tänka på.

Vi uppmanar andra att hjälpa till genom att köpa Faktums årskalender. Du hjälper människor som har behov och av olika skäl inte nådde sitt drömyrke de hade som barn. Kalendern kan du köpa genom försäljarna som är ute på stan eller via deras webshop.

Nedan följer några bilder från fotoutställningen (tagna av Julia Landgren) samt länkar till reportage och annons i Göteborgs-Posten.

 

 

Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hultén pratar med Bertil Johansson som drömde om att bli Präst.
- Livet blir inte alltid som vi drömde när vi var barn.

 

 

Bosse ville bli kock.

 

 

Marion ville bli lärare.

 

Göteborgs-Posten - artikel 2010-11-28:  "Drömmar som fångats på bild"
Öppna artikeln här »

Göteborgs-Posten - annons 2010-11-28:  "Hemlösa gör sig bäst utomhus"

Öppna annons här »


Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy