joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

Heatlight: Kundservice

FAQ

Klicka på frågan för att öppna och stänga den.

Vad är infraröd strålning?

Infraröd strålning är elektromagnetisk strålning som har en längre våglängd än synligt ljus. Våglängder är mellan 700 nm och 1000 nm. Infrarött ljus kan delas upp ytterligare i kortvåg, mellanvåg och långvåg IR-strålning. Kortvågs-infravärmare ger bättre strålningsvärme än den äldre tekniken som harvlångvågig infraröd srålning.

Varför ska jag använda IR-värmare?

Infraröd strålning är mycket effektiv, den värmer det den träffar genom att använda samma metod som solen. Infravärme påverkas inte av vind och blåst så du känner fortfarande värmen när det blåser. 

Är IR-farligt?

Många befarar att exponering för IR-strålning kan leda till cancer. Det är UVB-strålar (Ultraviolett kortvåg) från solen som kan orsaka cancer. Våra infraröda lampor ger ingen UVB och är därmed inte farliga.

Hur många värmare behöver jag?

Detta beror på ytan, men titta gärna på sidan "Täckningsguide" där du ser täckningsytor för respektive värmare. Det är bra att respektive värmare går om lott och in i varandras belysningsytor. En rekommendation är ett centrumavstånd på 2,5 (höjd 2m) och 3,6 (höjd 2,5m).

Vilket avstånd måste jag ha mellan värmare och tak?

Oavsett värmare som finns på marknaden så måste du ha ett visst utrymme, här kallat säkerhetsutrymme, mellan värmarens överkant och taket. Orsaken är att värmarens hölje blir varmt och värme stiger uppåt vilket gör att du måste ha ett mellanrum däremellan.

Hänsyn taget till olika material rekommenderas följande avstånd mellan tak och värmare:

  • Glas: 30 cm
  • Plasttak (omålat): min 35 cm
  • Trä (hård/kompakt): ca 30-35 cm
  • Trä (poröst material): ca 45-50 cm
  • Betong: 15 cm  
  • Markisduk: 30-35 cm

När det gäller takmontage så brukar det finnas möjlighet eller så får man ”bygga ner” avståndet från själva det plana taket för att fästa värmaren i så att ett ventilationsutrymme skapas.

Vilken effekt ska jag välja, vad avgör och vad ska jag tänka på?

Oavsett vilken av modellerna HLW10, HLW15 eller HLW20 du väljer så har alla värmarna samma täckningsområde (alla har samma reflektor), dvs de täcker samma yta. Vad man sedan ska tänka på är att man behöver en viss effekt på sin täckningsyta för att få god och tillräcklig värmekomfort (ca 250W/kvm är en behaglig indikation). Detta innebär att avståndet mellan det som ska värmas och värmaren avgör. Därför är monteringshöjden avgörande för vilken styrka du ska ha på din värmare. Om man ska ha värmaren vid ett bord, vilket är det absolut vanligaste, ska man beakta att man sitter ca 80-100 cm ovanför marken innebärande att ytan där blir något mindre än vid golvet som täckningsguiden visar på angiven höjd. Baserat på detta ges följande monteringshöjder som riktmärke då de används vid ett bord:

Monteringshöjd                         Modell               

1,6-1,8m                                        HLW10

1,8-2,2m                                        HLW15

2,2-2,5m                                        HLW20

2,5-2,8m                                        HLW30

Vad är löpande kostnaden för lamporna?
Det kostar cirka 1,50kr/kW timme att köra en infraröd lampa. Heatlights infravärmare med kortvågig quartz halogenteknink ger en effektivare värmekomfort än traditionella infravärmare. Räcker det med den värme du fick från tidigare traditionella värmare så kan du köpa till en dimmer och sänka effekten på din Heatlight. Heatlight gör inte av med lika mycket energi jämfört med traditionella infravärmare.
Är värmaren vattentät?

Ja de som håller IP klass IP55 ä helt vatten- och väderbeständiga.

Levererar ni utbyteslampor för värmare?

Heatlights högkvalitativa värmelampor (ljuskällan i värmarna) har lång livslängd. Behöver du ändå i en framtid byta en värmelampa tillhandahåller vi utbyteslampor till såväl våra egna Heatlight Quartz halogenvärmare som till vissa andra värmare på marknaden. Om du är i behov av en ny värmelampa, kolla i vår webshop:
http://shop.acreto.se/Infravaerme/Heatlight/Lampor.

Om vi använder Dimmer 1500W med värmare, kommer det att minska livslängden på lamporna?

Nej, lampans livslängd ökar istället eftersom den inte kommer att lysa med full spänning hela tiden samt att lampan får en mjukstart.

Varför sätter ni mjukstart på timer 6000W?

Strömtillförsel som blir när infraröda lampor tänds första gången är väldigt kraftig och detta kan leda till falsk utlösning av brytare. Genom att använda mjukstart så elimineras denna felreaktion. Mjukstart kommer också att öka livslängden på lampan.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy