joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr
Sök Recept
Välj typ av rätt

Välj huvudingrediens
Sök


Dillkött på Lamm med morötter och potatis

Recept av Anneli GustafssonFörberedelsetid:10 minuter
Tillagningstid:6 timmar på Låg (I)
Portioner:4
Skriv ut
Ingredienser: 2,3 dl vatten
3 st gula lökar
6 st morötter
6 st potatisar
5 st hela kryddnejlikor
15 st hela vitpepparkorn
5 st färska dillkvistar
1 ½ tsk salt
1,1 kg lammbringa med ben

Sås:
1 msk socker
1 ½ dl grädde
1 msk ättiksprit (12%)
6 msk ljus maizena redning
Gör så här:
  1. Häll vattnet i Crock-Pot:en.
  2. Skala lök, morötter och potatisen. Skiva löken och lägg i.
  3. Skär morötterna diagonalt och halvera potatisarna på längden, lägg ner i grytan.
  4. Lägg i kryddnejlikorna och vitpepparkornen.
  5. Skär lammbringan i cirka 4 cm stora bitar, beroende på var benen sitter. Ta inte bort benen de ger god smak och de lossnar mycket lätt efter tillagningstiden slut.
  6. Strö över allt salt på köttet och lägg i Crock-Pot:en
  7. Knipsa av stjälkarna på dillen och lägg i. Spara lite att strö över den färdiga maträtten. Sätt på inställningen låg.
  8. Efter 5 ½ timmar, blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör ner försiktigt i Crock-Pot:en.
  9. Sätt på inställningen Hög (II) och låt stå i 30 minuter.
  10. Finhacka resten av den färska dillen och strö över när maten är klar.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy