joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr
Sök Recept
Välj typ av rätt

Välj huvudingrediens
Sök


Cassoulet på anklår och merguez

Min tolkning av en sydfransk självklarhet. Mycket godare blir det inte och slowcookermetoden är idealisk för den här rätten. Recept av Jonas Westman.Förberedelsetid:5+15 minuter
Tillagningstid:7-10 timmar på låg (I)
Portioner:6
Skriv ut
Ingredienser: 6 st anklår
2 st merguezkorv eller annan god,
kryddig korv i slantar
200g rökt sidfläsk i tärningar
1 st gul lök, finhackad
3 st morötter, i 2-3cm bitar
3 st vitlöksklyftor i skivor
3 dl kokta stora vita bönor
1tsk torkad eller 5 kvistar färsk timjan
3 st lagerblad
2 msk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 dl vatten
2 msk maizena ljus redning
Gör så här:
  1. Kvällen innan saltar du anklåren på båda sidor och lägger dem i en låg form med plast över i kylen.
  2. På morgonen läggs morötter, lök, vitlök, sidfläsk, lagerblad och timjan i grytan.
  3. Skölj av anklåren och peppra på båda sidor. Lägg dem på grönsakerna. Häll på vatten.
  4. Sätt locket på grytan och placera den i basenheten.
  5. När ca en halvtimme återstår rörs korv och bönor ned tillsammans med redningen.
  6. När du serverar grytan kan man välja att ha skinnet kvar på låren eller pilla bort det. Det går lätt att ta bort när köttet är varmt. Smaka av och tillsätt ev. salt.
  7. Serveringstips: Den här anrättningen är ganska robust och tung så ett vitt gott bröd att suga upp såsen med är fullt tillräckligt. En enkel tomat och löksallad är gott om man vill fräscha upp det lite.
  8. Att tänka på: Anklår finns ofta hos kötthandlaren eller frysta i asiatiska butiker. Du kan välja att använda sköljda bönor på burk eller att koka själv. I det senare fallet läggs bönorna i blöt minst åtta timmar innan de kokas. Tänk på att vänta med att salta vattnet till bönorna nästan är helt mjuka. Koka en stor sats som kan sparas i kylen till fler rätter.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy