joomla counter
distributör av unika varumärken
Dela  

Sök produkt

Varukorg

Antal varor:0
Summa:0 kr

Pasta, ris & bönor

Matlagningstips - Pasta, Ris & Bönor

Klicka på frågan för att öppna och stänga den.

Pasta:

Bör vara genomkokt och läggas i under de sista 30 minuterna av tillagningstiden.Om du använder ett recept som kräver okokt pasta, koka pasta på spisen innan du lägger ner det i din Slow Cooker

Ris:

Använd risotto eller långkornigt ris för bästa resultat. Om riset inte är klart efter föreslagen tid, pröva med att hälla i 2 ½ till 3 dl extra vatten till varje dl ris som tillagas.

Bönor:

Tillagade och sköljda bönor kan användas som ett substitut för torkade bönor men bör läggas i i slutet av tillagningen för att upprätthålla bönans konsistens. Obs: Bönor måste mjukas upp helt innan de blandas med söta och/eller sura livsmedel. Socker och syra har en förhårdnad effekt på bönor och förhindrar mjukgörandet.

Torkade bönor:

Dessa ska kokas innan du tillsätter dem i din Crock Pot, speciellt röda kidneybönor. Täck bönorna med 3 gånger så mycket vatten, (d.v.s. 1dl bönor = 3 dl vatten) och koka upp. Koka i 10 minuter, minska värmen, täck med lock och låt sjuda 1 1/2 timme eller tills bönorna är mjuka. En del bönor skall blötläggas i ca 8 timmar innan de kokas. Spara ej vattnet efter blötläggningen eller kokningen.

Här finner du recept till din crock-pot

Här finner du recept till din crock-pot

buy